//IERAH LUVIE


Diary About Freebies Links FACEBOOK TWITTER INSTA +FOLLOW DASH


Tutorial Cute Mp3 player
Monday, 26 November 2012 | 2 Teddy (s)!

Assalamualaikum korang !

mungkin ramai yang dah tahu macam mane nak buat nie..Tuto cute mp3 player nie macam Ira gune sekarang..kalau nak try jugak meh tengok macam mane .



Jom mulakan :
Mula-mula   >TEKAN SINI LAJU-LAJU<

 Lepas itu tekan Generator , dah tekan generator ,cepat-cepat tekan --->
tukar kan general ke Colour


Tukar colour mengikut cita rase korang ok .


Kemudian,selepas siap pilih code colour semua ,  tukar balik category tuh kepada general semula ! Gantikan mp3 tu kepada link lagu korang..Lagu boleh cari disini >SINI< .. Taip lagu ape yang korang nak(taip tajuk lagu sahaja) . contoh Ira pilih lagu najwa latif,tekan situ ! 


Kemudian scroll bawah ade HTML Embed, .


cari dan copy code 'http://media.irondj.net/mix/file/23948/Najwa_Latif_-_I_Love_You.mp3' sahaja ok,pergi ke Mp3 player tadi dan paste kan dekat mp3 -->



 Lepas tuh,ade autoplay kan,Ira nak korang tukarkan 0 kepada 1

 Scroll kebawah ade HTML code ! copy semua dan paste kan dekat template blog korang

Preview dan save jika menjadi .. selamat mencuba ^^


Blogger ◕‿◕Syasya◕‿◕ said...

Assalamualikum ,haii bw sini tag kamu :)sorry selalu tag
♥ http://littlemisspink-syazwani.blogspot.com/2012/12/special-year-end-ga-fy-nad.html
♥ http://littlemisspink-syazwani.blogspot.com/2012/12/partner-end-year-giveaway-by-hadifah.html
Btw jum join ni
♥ http://littlemisspink-syazwani.blogspot.com/2012/12/segmen-upkan-follower-by-lobak-merah.html

 
Blogger Ierah said...

Wasallam, haii! hehe tapek..thnks sebab tag ^^

 

Post a Comment


The Disclaimer

Hello
Let's Talk!

 Teddy Bear


My Buddyz!


Ask me


Giveaway (not now)


The Past


The Credits!

Basecode by : Nadya and Qistina
Re.Design : Miss_Hana
Re.Edit : Ierah Luvie
Visit my twins : RynaHanie

Best View at GOOGLE CHROME!