//IERAH LUVIE


Diary About Freebies Links FACEBOOK TWITTER INSTA +FOLLOW DASH


Totorial Billy Player
Monday, 26 November 2012 | 1 Teddy (s)!

Assalamualaikum 

Hi,hari nie bosan so saje je nak share,mungkin ramai yang dah tahu macam mana nak gune Billy Player..tapi takpelah hehe ini untuk yang mane tak tahu lagi..mane tau ade blogger comel baru ke hehe..Credit to Atiqah,tuto nie Ira amek daripada die hehe..Tq atiqah comel


Billy Player seperti di atas !

Mudah sahaje jom mula :
mula-mula >tekan sini<

lepas tekan akan keluar box untuk korang letak link Mp3..so untuk link tuh korang boleh ambil dekat   >sini< .. korang taip je ape-ape lagu yang korang nak,tapi ingat taip tajuk lagu sajaha ok..Kalau takde lagu yang korang nak,boleh register.

Dah jumpe lagu yang korang nak?ok copy code lagu dekat HTML Embed , tapi jangan copy semua taw..tengok sini ( contoh lagu christina perri )
scroll kebawah ade tulisan merah,code itu sahaja yang korang perlu ambil ok!


<strong>Christina Perri - A Thousang Years Prt 2</strong><br /><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" width="203" height="20"> <param name="wmode" value="transparent"/> <param name="movie" value="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" /> <param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=http://media.irondj.net/mix/file/29485/A_Thousand_Years_Pt_2_-_Christina_Perri__feat._Steve_Kazee_.mp3&showstop=1&showvolume=1&showloading=always&volumeheight=9&width=203&height=20" /></object> <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Firondj.net%2Fusers%2F12414%2Fmixes%2F29485&layout=button_count&show_faces=true&width=70&action=like&font=arial&colorscheme=dark&height=20" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:70px; height:20px;" allowTransparency="true"></iframe><br />  <a href="http://irondj.net/users/12414/mixes/29485">download</a>  / <a href="http://click.linksynergy.com/fs-bin/stat?id=l6vzrRhlsiE&offerid=146261&type=3&subid=0&tmpid=1826&RD_PARM1=https%253A%252F%252Fitunes.apple.com%252Fus%252Falbum%252Fthousand-years-pt.-2-feat.%252Fid571505011%253Fi%253D571505203%2526uo%253D4%2526partnerId%253D30" target="itunes_store" title="Buy: A Thousang Years Prt 2">iTunes</a> / <a href="http://irondj.net">iron dj</a> 
http://media.irondj.net/mix/file/29485/A_Thousand_Years_Pt_2_-_Christina_Perri__feat._Steve_Kazee_.mp3

Lepas dah copy , paste kan di box Billy Player tadi . Tulis tajuk lagu !




 Jangan lupe tick dekat Auto play ! dan tekan generate code kemudian copy semua code dan paste kan dekat template blog.
Preview , kalau puas hati baru save ok . selamat mencuba !




Blogger Ierah said...

This comment has been removed by the author.

 

Post a Comment


The Disclaimer

Hello
Let's Talk!

 Teddy Bear


My Buddyz!


Ask me


Giveaway (not now)


The Past


The Credits!

Basecode by : Nadya and Qistina
Re.Design : Miss_Hana
Re.Edit : Ierah Luvie
Visit my twins : RynaHanie

Best View at GOOGLE CHROME!